Future Football Profs is een organisatie die per 1 februari 2018 is opgericht door Piet van der Valk en Saïd El Haddaoui. FFP is een bemiddeling-/begeleidingsbureau tussen jonge talentvolle voetballers en een mogelijke werkgever in het (semi-betaalde) voetbal. Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en gecertificeerd door de KNVB en mogen dus optreden als intermediair.

Het verschil met de andere “zaakwaarnemers” is dat het op de eerste plaats gaat om het talent. Niet wat hij/zij direct kan gaan verdienen, maar kan hij/zij zich zo goed mogelijk ontwikkelen binnen de club, het systeem en zijn/haar positie in het elftal is daarin doorslaggevend. Een speler die op de bank terecht komt ontwikkeld zich n.l. niet! FFP wil er zeker van zijn dat hun talenten komen te spelen! In de 2e plaats kijken we naar de club, gaat ons talent zich daar thuis voelen? Hebben wij (talent en FFP) een goed gevoel bij de club en de situatie waar het talent terecht komt. Belangrijk is dat ieder talent beseft dat je tot aan je 16/17e jaar nog geen “betaald voetballer” bent. Je kan het op die leeftijd worden door je focus – inzicht – talent te koppelen aan een topsport mentaliteit. FFP zal er alles aandoen, ook met specifieke trainingen en persoonlijke gesprekken om je daar te brengen waar jij graag wil komen. Op de 3e plaats kijken wij of we voor beide partijen, zijnde ons “talent” en de club het financiële plaatje rond kunnen krijgen voor dit moment en het moment bij een latere eventuele overgang. Op de 4e plaats staan wij als FFP, gewoon voor duidelijkheid zowel naar het talent als de clubs :  3% van het jaarsalaris en 3% van een eventuele transfersom. Dit berekenen wij door aan de club die onze spelers onder contract nemen.

Via het grote (inter)nationale netwerk brengt FFP de talenten onder de aandacht van mogelijke toekomstige werkgevers. De jonge talenten (6 – 16 jaar) kunnen zich zelf profileren via onze website richting scouts en verantwoordelijke binnen betaald voetbal organisaties (BVO).  Zij kunnen hun portfolio plaatsen (inclusief beeldmateriaal) op www.futurefootballprofs.nl  De talenten hoeven dus niet te wachten op een toevallige scout die eens namens een BVO komt kijken! Wij (FFP) helpen de “talenten” in het slagen van hun missie door het ontwikkelen en daadwerkelijk invullen van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP).  De negatieve invloeden van derden worden zoveel mogelijk buiten boord gehouden. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar de directe omgeving van het talent en samen proberen we dan een stabiele situatie neer te zetten, waarin het talent zich volledig kan ontwikkelen. En met volledig bedoelen wij  het voetbaltalent, onderwijs- en maatschappelijke ontwikkeling. Wij leveren een volledig pakket zijnde profilering – persoonlijke begeleiding – ontwikkeling – netwerk bemiddeling – contractbegeleiding! Maar ook daarna blijven we adviseren in b.v. het beleggen van jouw geld. Wij willen absoluut niet dat “onze talenten” de kant opgaan van b.v. Glenn Helder en Royston Drenthe.

Veel BVO clubs willen de “talenten” vaak op jonge leeftijd (5 t/m 7 jaar) binnen boord hebben. De reden hiervan is dat de “opleidingskosten” die vanaf het 12e jaar berekend mogen worden als zij een geregistreerd contract tekenen. Stel je bent 16 jaar en je gaat naar een BVO club bv. Sparta Rotterdam dan dient Sparta Rotterdam op het moment dat jij een (geregistreerd) contract tekent de opleidingskosten aan jouw amateurclub te vergoeden. Dat zijn dan 4 opleidingsjaren à ca. € 1.500 per jaar.

Welke invloed de reistijd, gezinssituatie en jouw persoonlijke ontwikkeling daar op heeft is voor een BVO club niet echt relevant! Het gaat hun vooral om het uitsparen van deze opleidingskosten. FFP weet vanuit hun jarenlange ervaring wat er te koop is in de voetbalwereld en vanuit deze opgedane kennis willen zij jou graag ondersteunen en helpen je doel te bereiken.

Dus schrijf je in!

Registratie